divendres, 31 de desembre de 2010

Contes de Nadal: Insomni.“Quina hora és? Són les quatre i mitja de la matinada. Uff! Com tinc la panxa de plena. No em trobe bé. Vaig a alçar-me a vore si em faig un got d’aigua amb sals de fruites, em tire dos rots i em torne a gitar.
No trobe el flascó. I és que estes festes Nadal el portem a carxots. Crec que ne’m pres més en estos dies que en tot l’any. Menjades copioses, vins, licors, dolços... No m’estranya que esta època els hospitals estiguen més visitats per malalts amb problemes gastrointestinals. A més se’ls sumen els augments d’infarts. Som l’hòstia. Ahí està Joan amb principi  d’úlcera d’estomac. Abusa dels licorets i cubates. Hui abuse demà ja vorem. I a l’endemà està mal. Així com ell altres amb problemes diabètics, de colesterol, els quals no poden menjar més de quatre coses, però com esten en Nadal... Un dia un dia és.
Per continuar llegint feu click ací.

dimarts, 28 de desembre de 2010

Comunicado de este, nuestro bloc, a los lectores.
Atentamente: El equipo de VALLADA City.

Bones i laiques festes nadalenques

Deia Goebbels, el canceller de l’Alemanya Nazi, que una mentida mil vegades repetida es transforma en veritat. Per això cal refrescar de tant en tant la memòria i dir les veritats de qüestions que, sent falses, es tenen per certes i s’han establert com una tradició inqüestionable.
Ahir es va publicar en el periòdic digital El Plural un article de Gustavo Vidal Manzanares titulat “La Navidad...otra mentira catòlica” que, com els papers publicats per Wikileaks, posa en evidència les fal·làcies oficials i documenta les mentides que sospitàvem.
L’article afirma, basant-se en l’Evangeli de Mateo 13: 55 i 56, que la suposada “verge” Maria tenia set fills i que el seu home la va abandonar en secret per evitar la lapidació, el càstig per a les adúlteres. Que el naixement de Jesús, en cas d’haver-se produït, va ser en primavera, en el mes de Nisàn. La festivitat del 25 de desembre és característica del món pagà. Diu, el que és un fet acceptat pels historiadors, que el naixement virginal és una còpia de la deessa egípcia Mut i la mort i resurrecció de Jesús una imitació del déu egipci Osiris.
Conclou Vidal Manzanares que gran part dels dogmes catòlics no són més que adaptacions al mercat religiós de creences egípcies i babilòniques i, el que és pitjor, es pregunta: fins on poden arribar, en nom de la fe, les persones que són capaces d’empassar-se tot açò?
Aquestes i moltes altres mentides repetides a diari han esdevingut tradicions basades en la no aplicació del sentit comú. Però una societat adulta ha d’estar amb els peus en terra i saber diferenciar els àmbits privats, amb les creences íntimes i manies de cadascú, de l’espai públic on han de conviure totes les creences i tots els ciutadans. Està be celebrar festa, reunir la família i ser tots bons durant uns dies però sense perdre la referència de la raó, del sentit comú i de la llibertat de pensament que només el laïcisme, si més no a l’àmbit públic, és capaç de promoure.

Iron Maiden

Reedició: Documental Zeigeist

La llar de Nuri: Menu sopar cap d'any.

dilluns, 27 de desembre de 2010

Donacions a VALLADA City

El nostre bloc necesita anualment de 28 euros per a funcionar correctament (19 Euros per hospedatge i 9 Euros per tindre un domini propi). Fins ara ho hem pagat nosaltres creguent que amb el temps, els empresaris de Vallada gastarien el bloc per anunciar-se permanentment i informar a la gent sobre ofertes i productes.
Com no ha sigut aixina, hem pensat en el tema de donacions a través de Paypal (transferència 100% segura).
No cal dir que no és, per a res, obligatori, però com diuen al poble "Per demanar que no siga!".
Vinga, un euret cadascú que és Nadal.

(si algú s'anima, anirem anunciant el que va acumulant-se fins arribar als 28 eurets)

diumenge, 26 de desembre de 2010

Fotos San Silvestre 2010

He penjat unes quantes fotos de la carrera d'avuí al poble.
Estan totes al meu bloc.
Pugueu accedir fent  des d'ací: www.hein-rich.blogspot.com

divendres, 24 de desembre de 2010

Dosi de Teatre Nadalenc

Hola companys, com ja sabeu, tots els anys quan arriba el nadal a Serra Grossa ens agrada oferir-vos un xicotet espectacle, sempre a l'alçada de les nostres possibilitats.

Així doncs, des de la companyia Serra Grossa Teatre (SGT) aquest any ens complaguem per presentar-vos...

ANEM A BETLEM!

Un Betlem una mica allunyat del què ens és convencional i tacat de l'humor que ja és una tradició a les nostres representacions.

L'obra de Josep F. Baldoví i Francesc Belda pretén fer gaudir a tot el món i la podreu veure en dues representacions al casal de la nostra Associació Cultural Serra Grossa a la placeta de Sant Joan:- La primera funció serà el Dijous 30 de Desembre a les 22:30 h.

- La segona funció serà el Diumenge 2 de Gener a les 20 h.

Volem recordar-vos que l'entrada serà lliure i gratuïta, i que farem tot el que estiga a les nostres mans per fer-vos passar una bona estona.

Esperem que passeu unes bones festes al costat dels vostres.

Bon Nadal de part de L'Associació Cultural Serra Grossa.

Pujada a peu al Penyó

"després de totes les gambes, gambó, sepia, sepió... que vaja a la peixateria dels germans lluch... vull dir per a fer-ho baixar lo millor es fer una pujaeta al penyó!"

El dia 27 pel matí, Francesc Olivares ha organitzat una pujada al Penyó a través del FEISBUC.
Qui vullga, està convidat a vindre.

Busqueu l'esdeveniment al FEISBUC i uniu-se.

Biografia col·lectiva. EL TIO CENTO "EL DIOSSO".

Hem estrenat una nova secció al bloc, què podeu consultar en la pestanya superior corresponent, anomenada "Biografia col·lectiva".
Fent clic ACI, podreu veure de què tracta i per què l'hem creada.
Esperem la vostra participació.

La persona què proposem per a començar aquesta nova secció és una persona què creguem que molts han conegut i què recorden amb un somriure: El tio Cento "El Diosso". (Nascut a Vallada el 12 de juliol de 1894. Mor el 4 de maig de 1965.)

¿Quì és el primer en contar-nos alguna cosa d'ell, o enviar-nos alguna foto d'ell?

Ací tingueu dos fotos publicades al llibre "Vallada una antigua villa que mira al futuro" d'Héctor Garrido-José Aurelio Pelejero:

Un autògraf deixat quan va restaurar l'ermita del Diví Jutge.

  Paco Garrido ens ha enviat aquest anunci publicitari que apareixia al programa de festes de 1949:Trato discriminatorio hasta para los mayores

Como ya saben, el Equipo de Gobierno del Ayuntamiento de Vallada, del PP, echó el pasado 26 de mayo de 2010 a la calle a los pensionistas del local de la Plaza Mayor, la única asociación de mayores existente hasta el 30/04/2010 y que venía disfrutando de este edificio y realizando allí sus actividades desde el año 1987. La forma utilizada por el equipo de gobierno del PP ya la saben: cambiando las cerraduras de las puertas para que no pudieran entrar los mayores. Ésta es la ASOCIACIÓN DEMOCRÁTICA Y DE PROGRESO DE P. y J., cuyo Presidente actual es Vicente Perales. Decirles para su información que esta actuación, llevada a cabo a la fuerza, se encuentra en los tribunales de justicia por la comisión de presuntos delitos.

Saben también que desde el 30 de abril hay otra asociación, la ASOCIACIÓN DEMOCRÀTICA DE P. y J., cuyo presidente es José Pastor y cuyos miembros continúan perteneciendo también a la otra asociación. Su sede se encuentra en el Centre de Majors de Caixa Ontinyent (Avda. Regne de València). Su presidente, José Pastor, solicita el 5/05/2010 al Ayuntamiento el Centro de Jubilados de la plaza y también el Centro de Mayores de la Caixa Ontinyent, las dos sedes. El Ayuntamiento le concede los dos locales, aunque solo utilizan el de Caixa Ontinyent. Sin embargo, esta nueva asociación percibe los alquileres del Bar del local de la plaza a partir del...

dijous, 23 de desembre de 2010

Bon Nadal de part de tot l'equip de VALLADA City!

Som molts... i encara som pocs.
Som la veu d'un poble que escriu, llig, escolta... i comença a despertar.
Som el què ens estem atrevint a ser... però encara volem ser més.
Som nosaltres, som aquell, som ell... i som tu, que ens lliges en silenci.

-SOM ALLÒ QUE TU VOLS QUE SIGUEM-


Gràcies per confiar en nosaltres, per donar-nos l'oportunitat i creure en el nostre projecte, per participar, per col·laborar, per discutir i enfadar-te, per riure amb nosaltres, per informar-nos, per anunciar-te, per estar ahí, a les bones o a les roïnes, però ESTAR.

Em aconseguit molt en aquestos dos anys, molt més del que ens haguerem imaginat mai.

 • Més de 4.000 visites setmanals.
 • Més de 570 entrades.
 • Més de 1150 comentaris.
 • Entrades amb més de 30 comentaris i 600 visites.
 • Més de 15 colaboradors autoritzats.
 • I el que és més important: que el nostre nom siga reconegut per tots al poble i fora d'ell.

Gràcies de nou.

Que passeu TOTS uns Bons Nadals, un bon acabament d'any i un millor inici.

(feu click al damunt per agrandar la imatge)

dimecres, 22 de desembre de 2010

Visita de Francisco Camps a Vallada


LAS PROVINCIAS

Un puente nuevo para Vallada


El puente del Plà posibilita el paso de vehículos pesados y el edificio del Ayuntamiento estará rehabilitado en enero 


El Pont del Camí del Plà de Vallada permitirá a partir de ahora el paso del tránsito pesado gracias a las obras de rehabilitación que se han llevado a cabo mediante el Plan Confianza de la Generalitat, que en esta actuación concreta ha destinado casi 136.000 euros. Según recalcó el alcalde de Vallada, Fernando Giner, esta infraestructura que conecta el casco urbano con el polígono industrial «estaba muy deteriorada y los camiones de alto tonelaje tenían grandes dificultades para pasar», recalca.


Además, actualmente se está construyendo el puente del camino de la Fuente de España, que está al 70% de su ejecución. Esta construcción tampoco reunía las condiciones para el paso de vehículos y ha contado con una inversión de 225.800 euros. Estas dos actuaciones, junto con la rehabilitación de la Casa Consistorial, se engloban dentro del

dimarts, 21 de desembre de 2010

Cap d'any a Otos.

Proposta de sopar i dinar de cap d'any a Ca les Senyoretes (Otos)

La San Silvestre 2010 a Vallada

Després de l'èxit obtingut en aquesta entrada de la setmana passada, ha sigut un col·laborador nostre el què ha tingut que anar en busca del cartellet per dir-nos la data, hora i distància de la San Silvestre d'aquest any.


La San Silvestre d'aquest any es celebrarà el dia 26 de desembre a les 19h.
L'eixida serà des de l'Ajuntament i el recorregut (no competitiu) serà de 2,5 km de distància.

A falta de més informació i del cartell oficial del Club Camallarga de Vallada, açò és el que sabem.

Enhorabona als organitzadors per aquesta iniciativa esportiva original i fresca al nostre poble.

L'Ajuntament "informa": Xarrada sobre la millora de la seguretat per als nostres majors.

L'Ajuntament ens "envia" un correu, informant-nos sobre una xarrada informativa dirigida a persones majors, i que tractarà de millorar la seua seguretat (previndre robatoris, estafes, etc...).

L'impartirà la Guardia Civil al Centre Social Av. Regne de València, 18, el dimecres 22 de desembre a les 17h.

Moltes gràcies a l'Ajuntament per "enviar-nos-la".

PD: Per a qui no entenga el valencià, s'han repartit fotocòpies en castellà per totes les cases del poble.

Reedició: Ací teniu dos fonts on l'Ajuntament sí que ha informat per a que ho comuniquen...
http://www.notasdeprensacv.es/charla-para-mejorar-la-seguridad-de-las-personas-mayores-de-vallada-32251
http://www.newslacostera.com/charla-para-mejorar-la-seguridad-de-las-personas-mayores-de-vallada/

TEMS COMPLICAT PER ALS REIS

Bon dia:
Aprofite esta entrada per a desitjar a tots unes bones festes de nadal.Observant els distints models a llarg termini, pareix que podrem dedicar-se a replegar les olives durant la setmana que ve, el fi d'any mol dona prou tranquil.LO verdaderament interesant, si el model es complira, estará per a Reis Mags, ahí si que tindríem una situació tan complicada com actualment la tenen els paisos del centre Europa.
Menys mal que falten mols dies i tot poc canviar, pe ro el reforçament i bloqueig de nou, d'eixa dorsal de Groenlàndia, facilita la situació retrògada abaixant-mos el fred fins nosaltres.
Aurá que seguir com es desenvolupa, pe ro preocupant.

Es poden assegurar les taronges per collir?

Una salutació

dilluns, 20 de desembre de 2010

Endevina, endevinalla...


Be, ja ha passat una setmana més. Ací teniu una nova endevinalla, possiblement, l'última de l'any. Aquesta setmana toca endevinar algun indret del poble.

On estarà aquesta finestra?

La setmana passada, el guanyador va ser Jorge, curiosament el fill de la fotografiada (Carmen "la mestra")... i a més, va ser el guanyador més ràpid de la història del concurs.
La seua resposta va ser molt graciosa... Un amic meu em contava que s'havia rist molt al llegir-la, per la forma de contestar-la, així com dient: 
"-Aquesta sí que me la sé! Aquesta sí!"

Enhorabona Jorge!

L'indret d'aquesta setmana, pot ser, a primera vista, semble difícil d'endevinar, però és un lloc on moltíssima gent del poble ha anat més d'una vegada... no puc dir res més...

Sort!


La felicitat no és una mercaderia


Ja estem en Nadal, el temps en el qual tots tinguem l’obligació de ser feliços, el temps de consumir, de comprar moltes coses per aconseguir la felicitat. Però Nadal és, també, el temps de la decepció, quan ens adonem que tinguem quasi totes les coses que desitjàvem i continuem amb la sensació d’insatisfacció, de buit. Potser Erich Fromm té raó quan afirma que “la satisfacció il·limitada dels desitjos no produeix benestar, no és el camí de la felicitat ni encara el del plaer màxim”, perquè la felicitat no és una mercaderia.
La religió del consum del sistema capitalista ens ha inculcat que per a viure, i per a viure bé, cal tindre moltes coses i, a més, em de gaudir-les. L’essència de la vida sembla que és tindre coses, qui no té no és ningú. El triomfador ha de tindre moltes coses i ser el amo de sí mateix. Però tindre més no ens fa més feliços i el somni de ser els amos de les nostres vides va acabar quan... 

diumenge, 19 de desembre de 2010

Proposta per al blog.

     Vull fer una proposta per al blog. Podría fer-se una nova pestanya referent a refranys, frases fetes i locucions. Com que hi ha gent de Vallada per moltes localitats diferents, i ací també vivim forasters, pot ser més fàcil arreplegar frases que ací no són habituals.

   Per exemple el meu iaio solia dir:

  Tot ho sapies fer i a ningú hages de menester.


  Que bó està el cos, perol d'arrós. (Una frase que aparentment no té sentit, però a Montesa se solia dir quan algú cometia un error, volent dir que està despistat o també quan algú esta fastidiat de salut.

  Déu ens lliure de les mans de metges i mecànics. (Que tinguem salut i tot vaja bé.)

   Bé, com que no vull fer-me molt pesat, continueu vosaltres la llista.

divendres, 17 de desembre de 2010

EL PONT DE L'ERMITA

De tots és conegut que la costera que puja a l’Ermita funciona com una enorme sèquia en caure quatre gotes. Els grans gestors de l’Ajuntament de Vallada manaren fer unes bones parets que impedeixen l’eixida d’aigua de pluja. Tota l’aigua va a parar al pont, en lloc de desaiguar al barranc del costat. I allò que mal comença, mal acaba!

A l’hivern de 2008, durant les obres de canalització de llum a l’Ermita dutes a terme per l’empresa Francés S.L., s’obrí una excavació profunda, que creuava el pont , ferint greument la seua bòveda. Les pluges abundants d’aquells dies ompliren la costera de l’Ermita i l’aigua va anar cap al pont, trencant-lo. Un pont bonic i resistent es va trencar amb un temporalet molt menor que altres que hem patit.

L’Ajuntament hauria d’haver exigit a l’empresa que fera front als desperfectes ocasionats no tan sols per la pluja, sinó per...

QUI PROVOCA ALARMA D'ESTAT??

CIS (Centro de Investigaciones Sociológicas)
BARÓMETRO DE NOVIEMBRE
Estudio nº 2.853
Noviembre 2010

¿Cuál es, a su juicio, el principal problema que existe actualmente en España? ¿Y el segundo? ¿Y eltercero? (Respuesta espontánea. La tabla refleja los porcentajes agregados de las respuestas a las tres preguntas)

El paro 79.5
Los problemas de índole económica 47.9
La clase política, los partidos políticos 18.2

De mostra un botó.DIARIO ABC España

Zapatero mantiene su compromiso de elevar la edad de jubilación a los 67 años.


El Congreso blinda las pensiones doradas de diputados y senadores
Con solo siete años de actividad parlamentaria, sus señorías mantendrán el derecho a cobrar el 80% de la pensión. El Pacto de Toledo rechaza ampliar la edad de jubilación a los 67 años

Mientras la comisión parlamentaria del Pacto de Toledo no se puso ayer de acuerdo sobre la propuesta del Gobierno de alargar la edad legal de jubilación de los 65 a los 67 años, lo que sí que ha acordado por mayoría esa comisión es recomendar al Gobierno que amplíe el número de años necesarios para cobrar el 100% de la pensión. Casualmente, esta recomendación no afectará a los diputados y senadores, que mantendrán intactos los privilegios de que gozan sus pensiones.
Actualmente, cualquier trabajador tiene que cotizar un mínimo de 15 años para tener derecho a una pensión de jubilación. Con los actuales 15 años, se tiene derecho a cobrar tan solo el 50% de la pensión correspondiente. A partir de ahí, se aumenta un 3% por cada anualidad hasta los 25 años de cotización, que correspondería el 80% de la prestación. Desde los 25 años hasta los 35 de cotización, el porcentaje se incrementa en un 2% cada año (mira aquí el gráfico explicativo).
Pero para cobrar el 100% de la pensión no es suficiente haber cotizado 35 años, sino que hay que tener 65 años cumplidos. Hay que recordar que la edad legal de jubilación —pues no existe una edad obligatoria— es los 65 años y que cualquier persona se puede jubilar anticipadamente a partir de los 61 años, pero con unos coeficientes reductores de entre el 6,5 y el 8% por cada año que falte para cumplir los 65. Por el otro extremo, se puede seguir trabajando hasta los 70 años, con una bonificación anual del 2%.


CANÇONER TRADICIONAL DE VALLADA. 2 NADAL

Com ja haureu vist, vénen festes de Nadal, ara com sempre la finalitat del nadal era el festejar el naixement de Jesús i el cap d'any. Però sobretot ara com abans, l'ocasió s'aprofita per juntar-se la gent que s'estima, fer un extra amb els menjars i rematar-ho amb els beures i els cants.

A Vallada les celebracions nadalenques començaven el dia 21 de desembre, Sant Tomàs, dia en què es celebrava l'entrada de l'hivern fent una foguera a la plaça.
A diferència d'altres festes, en aquesta de la foguera de Sant Tomàs, els majors no hi participaven. Ja que era una festa eminentment infantil, els xiquets i xiquetes eren els encarregats de pegar volta pels bancals de la cercavila per recollir qualsevol cosa inflamable, amuntonar-la a la plaça per fer una foguera el més gran possible i finalment, pegar-li foc.

Aprofitant l'avinentesa que les cases estaven ben proveïdes d'aliments, era costum el que els xiquets del poble pegaren volta per casa de familiars i veïns per demanar "L'asguilando",
majoritàriament en espècie: pastestes, fruits secs, rarament en metàl·lic. Hi havia també cobles destinades a criticar a aquelles persones que no donaven res. Al cançoner de la Província es recull aquesta cançoneta:
dimecres, 15 de desembre de 2010

Quant la judia ronda l'horta, fes foc i tanca la porta.
En principi tot el fred que s'esperava va a passar ràpid. Pe ro entre el dissabte i diumentge el pas d'una B des del S a NE, podrà ploure com a destorbar la collita de les olives. Per lo menys així pereix vores en el model.

Per a la nit de Nit de nadal i Nadal, pareix que molt de fred no farà i que mos passaran fronts del S que podrien deixar alguna pluja dèbil.

Vicent.- Ta uela te molta raó, boira en el Tossal, aigua en el bancal, pe ro el anunciat m'agradava.

dilluns, 13 de desembre de 2010

La San Silvestre 2010 a Vallada

Hem vist cartells anunciant aquesta volta a Vallada.
Per tercer any consecutiu ningú ens envia cap informació al respecte.
Si algú pot enviar-nos  informació sobre aquesta volta popular li ho agrairíem molt.
També si el cartell està digitalitzat, encara millor.
Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

De pares-mestres i mestres-pares

(gràcies Paco per la imatge)
Fa uns dies què vaig llegir aquest article de Leopoldo Abadía. Vaig estar temptat de penjar-lo al bloc per això de compartir opinions i tal, però no ho vaig fer. Ara, amb el comentari de Sarvatxo a l'entrada de "Patry parla", he recordat l'article, i si be no ve del tot "a cuento", sí que m'agradaria compartir-lo perquè de vegades (massa vegades), a la gent li agrada molt de donar-li excesiva responsabilitat i culpa als mestres.... oblidant-se de que ser pares és alguna cosa més que proporcionar un sostre, vestimenta i menjar als nostres fills.
Sarvatxo pot tindre part de raó, però no hi ha que oblidar que:
_____________________________________________

Leopoldo Abadía:

¿Qué mundo vamos a dejar a nuestros hijos?

Me importa muy poco


Me escribe un amigo diciendo que está muy preocupado por el futuro de sus nietos. Que no sabe qué hacer: si dejarles herencia para que estudien o gastarse el dinero con su mujer y que “Dios les coja confesados”.
Lo de que Dios les coja confesados es un buen deseo, pero me parece que no tiene que ver con su preocupación.
En muchas conferencias, se levanta una señora (esto es pregunta de señoras) y dice esa frase que me a mí me hace tanta gracia: “¿qué mundo les vamos a dejar a nuestros hijos?” Ahora, como me ven mayor y ven que mis hijos ya está crecidos y que se manejan bien por el mundo, me suelen decir “¿qué mundo les vamos a dejar a nuestros nietos?”
Yo suelo tener una contestación, de la que cada vez estoy más...


Bar del Centre de Majors de Vallada

Hola vos informem que el Bar del Centre de Majors de Vallada te nova gerencia: la meua dona Loreto i jo, Oscar mes conegut com el fill del botero.
Vuic deixar clar que treballem per tota classe de gent, no sols per la gent major i tingem les portes obertes per tot el mon sense comparanses . 

Esperem algun dia paseu per el bar ai estarem molts gustosos esperam-vos salutacions ; vos deixe el menu de fi d´any i no deixeu de probar el bocadillo de la casa!


CERTAMEN DE BANDES DE TORREVELLA 2010

"Es la primera vegada que vaig a enviar un escrit a Vallada city, 
espere que isca tot bé...”
 
En primer lloc agrair a Vallada City 

l'oportunitat d'escriure aquest resum sobre el certamen.


CERTAMEN DE BANDES DE TORREVELLA 2010


El dia onze de desembre no s'esborrarà amb facilitat en la memòria dels músics de la UPM, ja que de nou es va obtindre un fantàstic primer premia la ciutat de Torrevella, però comencem pel principi: Tot s'inicia a les nou i mitja a Vallada on tot ja estava preparat, dos autobusos, un per als músics i un altre per a la gent del poble que va voler anar, estaven ja preparats per iniciar el viatge cap a terres alacantines, ens esperarien unes dos hores de viatge aproximadament, l'ambient guanyador ja es notava entre els músics...Una vegada allí, ens va rebre un clima excel·lent, impropi d'un mes tan hivernal com desembre, ens esperava la prova de so que tènia assignada cada banda, el nostre torn era l'últim (ja que anàvem a actuar primers) així que...

Vallada Parla, i Patry també.

Hola!!

Soc Patry…Weno, ja ke tantes ganes hi ha de fer parlar al poble..

No se ni per on començar…

Per primeres, manifestar el meu desacord total a aquesta página…. Es veu que no hi ha el que hi ha ke tindre per a parlar-ho tots cara a cara, el dia que realment es volga fer sentir al poble ES NOTARÄ molt.

Mireu… “L’exel·lentíssim Ajuntament de Vallada” no mou un dit ni mij ni CAP per la gent ke realment necesita faena… Al poble hi ha moltiisiimes coses per fer (carrers per millorar, un poliesportiu correctament condicionat, amb porteries bones, ponts que es podrien arreglar…), que les podrien fer perfectament per gent del poble, estem pasta una època de “crisis” en el que si el poble fora tot “germanor” i taan bonic ke ho pinten tot a festes, estes coses no passarien.

LES FESTES: Bé… jo no es que siga l’administrativa contable de l’ajuntament, pero algunes coses no cuadren…

 • Hi ha 1000 lllibres de festes, a 35 euros/llibre (sense comptar els que L’ajuntament REGALA)
 • Loteries, venudes pels festers (una bona opció, vist desde el meu punt de vista) crec ke el mes correcte, seria TOTS ELS FESTERS tindre accés a un compter privat bancari, on sols ells tendrán accés per a DEPOSITAR els diners de la loteria, i que...

Una vida de colors

Fotograma de “Cinema Paradiso”
Hi ha molta gent que no sap que fins fa molt poc temps no hi havia aixetes a les cases perquè no arribava l’aigua, hi havia que dur-la en cànters des de la font. No hi havia frigorífics, ni rentadores. Les dones anaven al “llavaor” a rentar la roba que duien en “ferraes” o paneres de vímet. Els xiquets podien jugar al “fèndris”, saltar a la corda o jugar al “sambori” als carrers de terra sense por als cotxes perquè quasi no n’hi havien. Tampoc hi havia televisió però... teníem cinema.
Era una forma de... 

MARXA PORTILLO-BOQUELLA-MARAVILLOSA

 ANUL·LADA PER MAL TEMPS

Per si heu acabat l'oliva:
DIUMENGE 19 DE DESEMBRE a les 8:00 H.
DES DEL LOCAL D'ADENE A ÉNGUERA
ARRIBADA 14:30 H. (aprox.)
Grau dificultat: Mitjà, mitjà-alt.
Duració aprox.: 5 hores
Altitud mínima: 390 metres Altitud màxima: 780 metres
Distància aproximada: 17 quilòmetres.
Itinerari circular: La marxa s'inicia en la pista forestal de la Maravillosa, arribant a l'encreuament que ens conduirà al cor del Portillo (Xorrillo) i del Barranc de la Hoz, divisant el Cerro Sancho i la Piedra de la Ventana. Serpentejant el barranc durant 5 km per la pista del GR7, passarem junt amb el Caseriu del Xorrillo. Poc després del pou de la Mare de Déu de Gràcia i Santa Bàrbara, desembocarem en l'àrea de la Venta Boquella, des d'on començarem l'ascens per a recuperar El Camí de Valladins i tornar al Pla de la Maravillosa. A esta altura, podrem admirar el mateix trajecte recorregut anteriorment.
La ruta ha de fer-se amb precaució i preparació ja que 

dissabte, 11 de desembre de 2010

Las Fallas ya exhiben nueva imagen para 2011

"El concejal de Fiestas y presidente de la Junta Central Fallera, Félix Crespo, ha presentado este martes el cartel oficial para las Fallas 2011. La Fallera Mayor de Valencia, Laura Caballero, ha desvelado el veredicto del jurado, que ha elegido como ganadora la ilustración titulada 'Flama', firmada por Rafael Vilches Saéz, de Valencia.
Por otro lado, en la categoría general, la mención de honor ha sido paraBorja Tur y su cartel 'Allò irremeiable' mientras que el cartel vencedor en la categoría de estudiantes es obra de Pablo Lladosa Giner, de Vallada, y lleva por lema "Verd".
En total, en esta edición se han presentado 79 carteles, no sólo procedentes de Valencia, sino de otros puntos de la geografía española como


divendres, 10 de desembre de 2010

Memòries del Paradís. Premi de narrativa curta 25 d'abril Vila de Bernissa 2010, per Francesc Belda i Tortosa. Presentació a Vallada.

Hola valladins i valladines. Per si voleu distreure´s un poc llegint us convidem a la presentació de "Memòries del paradís". Salutacions. "Associació Cultural Serra Grossa" l'once de decembre a la Biblioteca Municipal de Vallada.

(feu clic sobre la imatge per veure-la més gran)

dijous, 9 de desembre de 2010

21 de desembre: Vaga de consum.

Hola, amigos de Valladacity. Mirad a ver si podéis colgar este video en vuestro blog.
Gracias!

21 de diciembre HUELGA DE CONSUMO.
El próximo 21 de diciembre de 2010 está convocada una huelga de consumo contra el capitalismo y para que paguen la crisis aquellos que la han provocado: banqueros, especuladores y multinacionales. Es necesario seguir explorando nuevos campos de lucha y aglutinar iniciativas.
Tras el día sin compras, tras la jornada Stop bancos, nos acercamos a la que puede ser la mayor movilización social alternativa por las organizaciones que la apoyan y que van en aumento cada día. Se trata de la HUELGA de CONSUMO del 21 de diciembre de 2010. Ahora necesitamos tu ayuda y colaboración difundiendo esta campaña.
Puedes ver un vídeo muy bueno con una canción de Skap haciendo un llamamiento al consumo responsable y porqué no, a la huelga de consumo del 21D en el siguiente enlace: http://www.youtube.com/watch?v=3-t7F7Tasl0
Más información sobre Huelga de Consumo en: www.huelgaconsumo.org
Salud.

"Parte de nuestros males proviene de que hay demasiados hombres vergonzosamente ricos o desesperadamente pobres" M.Y.

PUB GLAÇÓ MONÓLEG IVAN REY


DIVENDRES 10, DECEMBRE A LES 11:00H
GRUP:IVAN REY
ESPECTACLE: "MONOLOGO"
ENTRADA: 3€

SINOPSI:
Lo primero que quiere aclarar, es que lo suyo no es calvo de bote, es natural. Fuenlabreño de pura cepa, su mayor ilusión es dar un día el pregón de las fiestas. Estudió cinco años arte dramático y se dio cuenta que lo suyo era la comedia representando Romeo y Julieta. Siempre que él salía a escena la gente no paraba de reírse (según él, fue porque con las mallas y la peluca que le pusieron, mas que Romeo, parecía el príncipe de Beukelaer (Lease Bekelar)) Estuvo rodando cámaras ocultas, aunque su gran oportunidad le llegó cuando...grabó un video clip con Melody, si, si, aquella niña de los gorilas…A partir de ese momento se le iluminó la cabeza, aunque, naturalmente, de eso se dio cuenta en cuanto se miro a un espejo, y se dedico a hacer monólogos por distintas salas de Madrid hasta que por fin dio el salto a Paramount Comedy. El sabe que es un tipo raro y con muchas taras, aunque lo que peor lleva es ser daltónico… le hace tener grandes dudas existenciales porque… ¡claro!...si se bebe una Heineken… ¿En que color pensará?.

dimecres, 8 de desembre de 2010

Endevina, endevinalla...

Be, el pont (o aqüeducte, per a alguns...), ha arribat al seu fi, així que ja toca endevinalla.

L'endevinalla de la setmana passada no la encertada ningú (ja era hora), però alguna cosa em fa pensar, que Paco s'ha tingut que xafar els llavis, perque el lloc estava molt a prop de sa casa.

Ni Pepe, ni Safraneret, ho han endevinat.

La finestra correspon a la segona casa de l'esquerra que hi ha a l'església del Divino Juez, al carrer del Passeig València. Si aneu per darrere, pel parc que hi bordeja la séquia mare, la voreu.

Aquesta setmana toca personatge. Concretament un molt volgut al poble i conegut per tots.
Anem a veure si l'endevineu.

Sort!


Un temps loco loco...

 (Ens han enviat açò avuí també. Quina coincidència Isidoro, no?. De totes formes podries deixar algun comentari per a aquesta persona. Gràcies Isidoro)

Hola a equip, magradaria que publicareu esta entrada pa que Isidoro, que sap d'este tema,  mos explicara que esta pasant amb el temps???

Pel que e vist al bloc, Isidoro sol participar comentant l'estat del temps, pero fa unes semanes que no diur res y m'extraña perque el temps estos ultims dies, el temps esta loco loco... tant punt un dia fa un fret que pela y tot gelat, com que el siguient de bon mati, un calor que no es normal...

¿Que esta pasant Isidoro? ¿Tinguem motius per a preocuparnos? Perque yo estic preocupat de veres... Aso no es normal!!

PMS

Quan Moriola s'emboira i el Benicadell fa capell, l'amo li diu al criat: "Prepara la massa, pica espart i fes cordell".


Falten moltes dies i pot canviar, pe ro els dos models tant l'americà com l'europeu anuncien lo mateix.
Cal fer les olives este proper fi de setmana per que a l'altre serà molt difícil. Fred, aigua i neu fins la despensa.

Isidoro.

dimarts, 7 de desembre de 2010

Sensibilitat social


En una entrada recent del blog de “Hein-rich” titulada “Abuelito dime tu...” es planteja un tema extremadament sensible que hauria d’avergonyir a molts. Les fotos són molt expressives. Mostren, sense cap artifici, la tendresa, l’amor cap als majors i, al mateix temps, la impotència davant l’avanç inexorable de la decrepitud. Malgrat la delicadesa de les imatges el text que les acompanya deixa al descobert la injustícia social i la fal·làcia dels governants que s’omplin la boca d’alabances i retòrica buida mentre incompleixen el que hauria de ser la prioritat dels polítics: el benestar dels ciutadans.


La Llei de Dependència va ser posada en marxa pel govern socialista de Zapatero de la primera legislatura, quan es recolzava amb l’esquerra. Està finançada al 50% pel govern central i el 50% per les comunitats autònomes. Cada autonomia ha tingut llibertat per a organitzar-ho com ha cregut més convenient, d’ací les diferències a tot l’Estat. Hi ha autonomies on quasi el cent per cent de les demandes han sigut ateses i altres, com la nostra, on el 43% està en 

diumenge, 5 de desembre de 2010

Oferta turístico-esportiva per aquest pont

   Hola, 
     Vull donar-li una nota d'humor al blog. Si no voleu no la publiqueu.

     
     Oferta turística per a este pont.

      Si voleu gaudir d'una activitat a l'aire lliure al temps que mantinguem víves les nostres tradicions. Si voleu gaudir del companyerisme i l'amistad. Fer exercici. Sols necisiteu portar roba còmoda, menjar i aigua per passar el dia. Podeu gaudir al vostre ritme, o entrar en competició. L'equip que resulte guanyador tindrà foto de regal i botella de cava. I tot per només 5 euros.Si n'esteu interessats poseu-vos en contacte amb mi  a la següent adreça de correu electrònic: 
 
 


      Que no us ho conten!

divendres, 3 de desembre de 2010

Vallada a ull de pardal

(feu clic per veure-la en gran)

CANÇONER TRADICIONAL 1. L'AURORA ANTIGA

Amb la intenció de calmar un poc els ànims musicals provaré de penjar una entrada per si és del vostre interés.
Per als músics supose que no deu ser gens desconeguda la figura de Salvador Seguí Pérez (1939 – 2004), però per als que no ho som, faré ací una breu ressenya. Músic en tota la seua extensió, deixeble dels mestres Palau i Magenti, catedràtic de solfeig i teoria de la música en el Conservatori Superior de València, compositor, membre del Cos Nacional de directors de Bandes Civils, investigador del folklore valencià, crític, filòsof, doctor, promotor i organitzador nat de festivals, cursos i certàmens...

El que destacaré ara del seu impressionant currículum són els cançoners (Alacant, València i Castelló). En 1974 va obtenir la prestigiosa beca de la Fundación Juan March per tal d’estudiar a fons el folclore valencià. Per a la realització del cançoner de la província de València va comptar amb la col·laboració de Mª Teresa Oller, José Luis López, Fermín Pardo i Sebastià Garrido, editat per la Institució Alfons el Magnànim en 1980. Destacar la presència de Sebastià Garrido qui encara porta sang vallaïna i pense que va ajudar a que aparegueren al cançoner bastants peces del poble, algunes totalment desaparegudes a hores d’ara fins i tot de la memòria local.
Es tractava d’un treball de camp, on recorrien pobles i heretats amb gravadora i llibreta a la mà, preguntant als (sobretot) majors, si coneixien qualsevol cant, ball, recitat etc... Algunes gravacions es conserven a l’arxiu de Fermín Pardo, qui les ha cedit a l’arxiu municipal de Requena. He tingut l’ocasió de sentir-les i em semblen molt interessants. Hi ha ajuntaments que han publicat en CD les que els corresponen, ja que estan digitalitzades.
La que comente en aquesta entrada per proximitat del dia en què supose que es cantava és l’Aurora antiga:

Peça per a mi del tot desconeguda i sorprenent tant el "pum xim pum tirorirorà" com l'acompanyament musical.
A veure si vaig penjant ací les diferents que apareixen al cançoner, intentant seguir els cicles del calendari.
Paco Garrido i Blasco.

més romanços per l'estil punxant ací

Llibres interessants.

  

   Jo vull fer la meua aportació al tema de les resenyes culturals. Com sempre les meues suggerències són de llibres, com sempre. En Valencià la llista és immensa, ja que el llegir en valencià per a mí es quasi una adicció i no vull fer-vos la llista massa extensa vos recomanaré llibres dels nostres autors, dels quals també n'hi ha de molt bons.


     Encara que estos ja tenen cert temps, de Toni Cuquerella, vos recomane Heretaràs la terra i Quina lenta agonia la dels ametlers perduts.


     Un altre clàssic que alguns han rellegit varies vegades és L'infidel de Francesc Bodí. He de dir-vos que cal acabar de llegir-lo per saber realment qui és infidel a qui, però clar heu de llegir entre línies i no només la lletra pura i dura. Segur que vos agrada.


    I per a tots aquells que el valencià els costa de llegir i prefereixen el castellà, els recomané la pentalogia de Peter Berling de novel.la històrica ambientada en la edad mitja: Los hijos del grial, Sangre de Reyes, La corona del mundo, El cáliz negro y El kilim de la princesa.


   Au, ja tingueu per a entretindre-vos estes festes de Nadal si voleu.


   Feliç lectura.

 

dijous, 2 de desembre de 2010

Teatre solidari.

L'OBRA TEATRAL CORRÜPTIA A BENEFICI D'ASPROMIVISE

L'associació cultural Ulleye, després de promoure l'estrena en el nostre
entorn de l'obra "Corrüptia, Un país de l'est" del xativí Josep Lluís Fito i interpretada per Teatre de l'Enjolit de Catalunya, entre els actors d'aquesta está el xativí Elies Bavera, i va ser censurada a Xàtiva per part de
l'Ajuntament d'Alfonso Rus i de la seua mà executora, el regidor d'educació
Ramón Vila.
S'ha decidit que tots els beneficis de les dues representacions
en el Cine-Teatre Goya de l'Olleria els pròxims dies 11, a les 23 hores, i
12 de desembre, a les 12 del migdia, siguen per a L'ASPROMIVISE, associació
de Xàtiva dedicada als discapacitats que te una llavor en la nostra ciutat
i pobles del seu entorn que difícilment pot ser valorada en la seua justa
mesura. Amb esta acció des d'Ulleye vol col.laborar amb Aspromivise i en la
seua labor diària en suport dels més desfavorits.
Les entrades per a lesdites representacions estan a la venda en el Quiosc d'Aspromivise en l'Albereda de Xàtiva, enfront de Correus, a més de en la Llibreria de la Costera de Xàtiva i en el Pub Ca Tarsi de l'Olleria.
Ulleye no vol deixar d'agrair la col.laboració de l'Ajuntament de l'Olleria
que ha possibilitat estes representacions.

GLAÇÓ PUB & DJ FERRAN


EL NADAL S'INSTAL-LA AL GLAÇÓ.

UNA DE LES NITS DE REFERNCIA AL POBLE L'AURORA.

GLAÇÓ PUB REB LA VISITA DE DJ FERRAN RESIDENT A JALEO DISCO AMB ELL PODRÁS DISFRUTAR UNA NIT MÉS DEL MILLOR AMBIENT GLAÇÓ.

GLAÇÓ ........ MÉS QUE UN PUB.

VALLADA PARLA: Un cridament a la participació ciutadana.

Serem breus:
L'any proper 2011 es celebren eleccions municipals.
Els partits polítics de Vallada deuríen saber allò que han fet be, allò que han fet malament i aquelles millores que els veïns de Vallada poden proposar-los.

Animem a la gent del poble a deixar constància ANÒNIMAMENT d'allò què ens sembla be, mal o podria millorar-se al poble. Sense confrontaments, sense discusions i de forma civilitzada.

Deixeu els vostres comentaris en aquesta entrada, més avall, fent clic en "comentari" i especificant "de forma anònima". O si ho preferiu, també podeu fer-ho a través del facebook escriguent al nostre mur.

Em creat una pestanya nova al bloc (podeu veure-la fent clic ací) on anirem recollint-los segons corresponguen a aquestes tres opcions què ja hem dit:

 • Estem d'acord i ens agrada...
 • Estem en desacord i critiquem...
 • Propostes i millores per al proper govern...

Amb tot el què obtenim, l'any que ve (2011) el·laborarem una enquesta per a què la gent vote què considera més important i que no.

Junts podem fer una Vallada millor.
Participeu!

L'equip de VALLADA City.

Resultats de l'enquesta sobre participació política al bloc

Ja ha passat més d'un mes des de que varem proposar l'enquesta sobre si els partits polítics del poble, deurien fer ús o no del nostre bloc per a realitzar els seus comunicats, opinar sobre el que ocorre al poble, exposar propostes i millores, etcètera...

Els resultats han sigut els següents:
 • 62 vots a favor
 • 3 vots en contra
Sabem que no és un sistema perfecte de votacions, i que quelcom pot votar més d'una vegada si ho fa des d'un ordinador diferent (però açò és cert per al que vota SÍ com per aquell que vota NO). Així i tot, aquest resultat ens dóna una idea del que desitja la gent del poble o, al meny, la gent que coneix el bloc... i s'atreveix a fer ús d'ell, clar.

És per aixó que li demanem als partits polítics del poble que s'ho plantegen i que comencen a pensar en aquest bloc com una ferramenta per a guanyar-se a la gent del poble i mantindre-la informada. Nosaltres anem a ficar tot de la nostra part per a fer-vos-ho el més fàcil possible.

Per ara, el PSPV ja ens ha enviat un correu fa uns mesos, dient-nos que els agradaria participar activament al bloc i, si encara no ho han fet, el fet de que s'interessen ja suposa un gran avanç. Esperem el mateix comportament per part de les altres opcions polítiques del poble.

Per altra banda, nosaltres, seguint el que ja hem començat amb aquesta última enquesta, anem a habilitar una pestanya anomenada “Parla Vallada”. Ací expliquem en què consistirà aquesta pestanya i el que farem després amb les dades obtingudes.

Esperem la màxima participació.


Atentament, l'equip de VALLADA City.

dimecres, 1 de desembre de 2010

Alicia en el pais de les meravelles

Jo també vull recomanar una pel.lícula. Alicia en el país de las meravellas, tot i que és un clàssic de Disney per a xiquets té molts trets de filosofia amagada. Un d'ells la festa del conill i el sombrerer, els quals celebren cada dia la festa del no-natalici. -Cada dia es pot celebrar que hom està viu i la vida es meravellosa.

No deixeu de vore-la i trageu-li profit.