dimecres, 24 d’octubre de 2012

Plantes d’ací: Cànem de sèquiaA partir de novembre i fins la primavera si passegem pel riu veurem que està ple d’una espècie de margarida però amb les flors molt més grans. Es tracta del cànem de sèquia (Bidens aurea ) una planta procedent  d’Amèrica Central que ha vingut per a quedar-se. S’ha naturalitzat en amples zones de la mediterrània occidental, ocupant llocs humits i nitrificats per la proximitat humana.
 

Les fulles tenen un color verd obscur i creixen oposades, encarades una a l'altra, sobre una tija de secció quadrada que pot arribar als dos metres d’alçada. Quan està florida és fàcil d’identificar per les flors grans, amb el botó central groc i amb 4 a 8 lígules blanques tenyides de groc a la base, el que li dona l’aspecte daurat que l’ha batejada amb el nom d’aurea. 


El nom del gènere, Bidens, deriva del llatí “bi” que significa dos, i “dens” que significa dents, en al·lusió a les dues dents que tenen els fruits, paregudes als arpons, que serveixen per adherir-se al pèl dels mamífers i dispersar així les llavors. Una passejada a partir d’ara pel riu ens pot donar una idea de l’èxit d’aquesta estratègia. 

En  Menuda Natura  podràs gaudir descobrint els detalls ocults de les plantes d'ací

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.