Ves al contingut principal

Endevina, endevinalla....

On és?
Què és?
Quina és la seua història?


Comentaris

 1. Es fácil.
  LA CASA REQUENA, QUIÉN LA HA VISTO Y QUIÉN LA VE AHORA.

  ResponElimina
 2. pot ser la casa Requena?

  ResponElimina
 3. Home! la Caseta Requena. No sé per què el diminutiu per a una casa tan notable. Al jardí hi havia els primers cedres que vaig vore en ma vida. Casa cobejada per molta gent, admirada sempre, assaltada per molts, fins i tot algun rector i prohoms de la població. De la història en sé ben poc. Algú podrà il·lustrar-nos.

  ResponElimina
 4. Algú que sàpiga coses sobre la casa i sobre la seua història ens podria fer el favor de explicar-nos-ho? I de ensenyar-nos-ho? GRàcies :) ;)

  ResponElimina
 5. Jo se que si vas de nit caminant, en els tarongers que hi ha enfront de l'entrada, escoltes una xiqueta plorar. Però no la veus.

  I te'n vas correguents

  Aixó es deveres

  ResponElimina
 6. Yo ua vist tamé, se senten els plors de la chiqueta menut susto mos vam andur una volta caminant alli de nit.

  ResponElimina
 7. Paco Garrido, manifesta't i conta'ns la història d'aquesta casa mítica.
  No més tu pots saciar la nostra curiositat :-)

  ResponElimina
 8. Hola a tots i totes.
  Cóm m'hagrada tornar a volsaltres després d'un hivern que m'ha semblat etern.
  Sóm apunt de dinar coca de canssalà i embutit que ma mare em va enviar per a pascua
  Per fi tinc el ordinador arreglat, i lleguint els comentaris de l'endevinalla deveres que me sentit feliç.
  Sou únics!

  Gràcies.

  ResponElimina
 9. Kike em manifestaré, val, però has penjat la nova endevinalla abans que done l'explicaió d'aquesta!! hahaha.
  Encara que estem parlant de la casa de camp més luxosa que trobem al Terme, "LA CASETA" és el diu el rètol que el propietari va posar, el podeu veure en la façana principal (la Nord-Oest), dic principal per ser l'accés a la part noble de la casa, ubicada en la planta alta, així com també al celler i dependències annexes en planta baixa, davant del jardí amb els famosos cedres i un pou del qua fa anys van furtar el suport de forja de la “curiola”. Els mitgers accedien a la casa, cup, corral, cotxera i també a una xicoteta capella en planta baixa i a les cambres en planta alta, per la façana que dona al Sud-Est on hi ha l'explanada que supose utilitzarien per batre. Dos acabats ben diferenciats en façanes per a dos classes socials també ben diferenciades.
  Baix del rètol fa anys encara es podien veure en la galería d'accés uns preciosos vitralls amb motius geomètrics on, en la part central hi figuraven unes inicials (la primera està mig trencada, però la segona és una B) i un any 1889 supose l'any d'acabament de les obres.
  La foto pertany a una garita en la cantonada Sud de la casa on s'ubica un comú per a la cuina i dormitoris del servei domèstic.
  Al poble es comenta que l'últim propietari que hi estiuejava va ser Cirilo Amorós, (però no el que va ser alcalde de València i titular del carrer, el nét) sobre ell podeu veure la següent biografia: Cirilo Amorós Bohem:
  http://vcfenelextranjero.blogspot.com.es/2009/04/cirilo-amoros.html
  Sobre aparicions no he sentit dir mai res, serà Marieta (la de l'escaleta) la xiqueta que plora? Vos ho diu un a qui tota la vida li han estat intentant fer por per això de viure prop del cementeri.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- L'escrius anònimament. Escriu el teu nom o busca't un pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.

Altres entrades populars

Jota de Quintos de Vallada

Us envie aquesta entrada del blog de Pep Gimeno "Botifarra" on apareix el video de la versió que ha fet Pep al darrer disc sobre la Jota de quintos de Vallada, fusionant-la amb la de Canals, el que fa que varie l'entonació, però es reconeixen les cobles.
El comentari que han deixat tampoc te desperdici, perquè al concert de Llíria es veu que també hi havien vallaïns.

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/152322

Crec que encara que ja no hi hagen quintos, s'hauria de mantindre el costum de cantar-la, la comissió de festes, per exemple, podria fer-ho, la finalitat era molt loable i justa, replegar diners per fer-se una paella, que més voleu!!! i d'altra banda mantindre la riquesa cultural local.
Cas semblant podria passar amb les nostres danses, que enguany ja van tindre més participació popular.
Si voleu saber més sobre aquest artista, pugueu visitar:
http://es.wikipedia.org/wiki/Pep_Gimeno_Botifarra http://www.pepebotifarra.com/

Venim d'un silenci que ara romprem: diguem NO!

El dissabte 24 de març, a les 12 hores, davant de l'Ajuntament de Vallada, els valladins hem convocat espontàniament una concentració de protesta per la situació creada arran del trencament unilateral del pacte de govern per part del Grup Municipal Independent de Vicent Perales i Agustín López i el nou pacte subscrit amb el Partit Popular, amb els precedents i les circumstàncies i condicions que tot el poble coneix. La convocatòria de la protesta és popular, ciutadana i anònima, per a expressar un malestar i una indignació general i un clamor col·lectiu. És una convocatòria oberta, plural i de tots, sense sigles, logotips ni etiquetes. És una convocatòria que s'obri a les persones, entitats, associacions i partits polítics que hi vulguen donar suport i adherir-se. A partir d'este moment, els valladins i les valladines, individualment o com a entitats i organitzacions, poden donar el seu suport a la iniciativa i comunicar ací la seua assistència a la convocatòria, per tal d…

Paco "Cansalà" i Pilar "La Perrona" es casen... 50 anys!