Ves al contingut principal

Conferència sobre Eduardo Escalante a càrrec de Paco Ruiz Perales, i Pau Esteve Calatayud, a la biblioteca de Vallada el divendres dia 5 a les 20 hores.


Endivina endivinalla

 • Saps qui era Eduardo Escalante?
 • Algú sap quina relació té amb el poble de Vallada?
 • Coneixes alguna de les seves obres?
 • Has vist alguna obra seva de teatre?
 • Coneixes el seu cercle literari i la seva época?
 • Pdodries dir algú dels seus imitadors o seguidors literaris?
 • Durant quans anys estan representant-se les seves obres?
 • Creus que esta suficienment reconegut, tant pel poble, com per les institucions?

Comentaris

 1. Un net del tio Ramón.4 de juliol de 2013 a les 10:53

  Quan escriure en valencià estava prohibit i la burgesia valenciana imitava els habits i llengua castellana, Eduardo Escalante feia que tots els personatges que parlaven valencià en la seua obra eren caracteritzats positivament. Els "senyorets" els ridiculitzava per voler imitar, per ser el que no eren i deixar de banda la seua llengua. Ací en Vallada s'ha representat alguna obreta d'Escalante, fa temps (no precisament els de Serra Grossa).

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- L'escrius anònimament. Escriu el teu nom o busca't un pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.

Altres entrades populars

Jota de Quintos de Vallada

Us envie aquesta entrada del blog de Pep Gimeno "Botifarra" on apareix el video de la versió que ha fet Pep al darrer disc sobre la Jota de quintos de Vallada, fusionant-la amb la de Canals, el que fa que varie l'entonació, però es reconeixen les cobles.
El comentari que han deixat tampoc te desperdici, perquè al concert de Llíria es veu que també hi havien vallaïns.

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/152322

Crec que encara que ja no hi hagen quintos, s'hauria de mantindre el costum de cantar-la, la comissió de festes, per exemple, podria fer-ho, la finalitat era molt loable i justa, replegar diners per fer-se una paella, que més voleu!!! i d'altra banda mantindre la riquesa cultural local.
Cas semblant podria passar amb les nostres danses, que enguany ja van tindre més participació popular.
Si voleu saber més sobre aquest artista, pugueu visitar:
http://es.wikipedia.org/wiki/Pep_Gimeno_Botifarra http://www.pepebotifarra.com/

Venim d'un silenci que ara romprem: diguem NO!

El dissabte 24 de març, a les 12 hores, davant de l'Ajuntament de Vallada, els valladins hem convocat espontàniament una concentració de protesta per la situació creada arran del trencament unilateral del pacte de govern per part del Grup Municipal Independent de Vicent Perales i Agustín López i el nou pacte subscrit amb el Partit Popular, amb els precedents i les circumstàncies i condicions que tot el poble coneix. La convocatòria de la protesta és popular, ciutadana i anònima, per a expressar un malestar i una indignació general i un clamor col·lectiu. És una convocatòria oberta, plural i de tots, sense sigles, logotips ni etiquetes. És una convocatòria que s'obri a les persones, entitats, associacions i partits polítics que hi vulguen donar suport i adherir-se. A partir d'este moment, els valladins i les valladines, individualment o com a entitats i organitzacions, poden donar el seu suport a la iniciativa i comunicar ací la seua assistència a la convocatòria, per tal d…

Paco "Cansalà" i Pilar "La Perrona" es casen... 50 anys!