dimecres, 7 d’agost de 2013

NOTA DE PREMSA INFORMATIVA DEL PSPV-PSOE COMARCALPel seu interés, reproduïm la nota de premsa informativa emesa el passat 30 de juliol del 2013 per la Comissió Executiva del PSPV-PSOE La Costera-La Canal.

“L'ASSEMBLEA DEL CONSORCI DE RESIDUS SÒLIDS APROVA LA PARALITZACIÓ DEL MACROABOCADOR DE LLANERA DE RANES AL APROVAR UNA MOCIÓ DEL PSPV QUE VA SER TRANSACCIONADA AMB UNA ALTRA PRESENTADA PER ALGUNS AJUNTAMENTS DEL PP.

El president del COR, Vicente Parra, no va aconseguir aprovar cap dels punts de l'ordre del dia de l'Assemblea

Xavier Simó: "El treball que portem fent des de 2005 i la nostra posició radical, en la defensa de la sostenibilitat ambiental, l'autonomia municipal i de la precària economia de les famílies de la nostra comarca ha donat els seus fruits. Totes les votacions contràries a la Presidència i l'aprovació de la moció per la qual es paralitza el macro abocador de Llanera són un triomf dels ciutadans i de la raó i haurien de servir de reflexió a Parra perquè s'en adoni que la gestió del Consorci és un desastre de grans dimensions per la seva incapacitat manifesta ".

Ahir no va ser un dia qualsevol en la vida del PSPV-PSOE de La Costera-Canal de Navarrés, perquè des del moment en què al matí es va començar a redactar la Moció per demanar el replantejament de la gestió del Consorci, la paralització del projecte de macro abocador de Llanera, el respecte a l'autonomia municipal en el control de la gestió del Consorci i l'abaratiment dels costos i les taxes, la maquinària orgànica i institucional del partit va començar a funcionar de manera coordinada fins a aconseguir tots els objectius previstos .

Tots els punts de l'ordre del dia de l'Assemblea van anar quedant-se sobre la taula per l'acció dels vots dels alcaldes presents a la Casa de la Cultura de Xàtiva. Així, varen quedar aparcats els següents punts:

1-. La ratificació de l'acord per validar la modificació del projecte per a la construcció del macro abocador i les accions urbanístiques complementàries.

2.- Les modificacions del contracte de gestió dels ecoparcs i l'ordenança fiscal que dóna origen a la taxa del COR per al 2014.

 

Arribats al punt de presentació de mocions, es va presentar la que el PSPV-PSOE de La Costera-Canal de Navarrés havia passat per Registre d'Entrada a última hora del matí a la seu administrativa del COR i la que havien elaborat alguns alcaldes d'Ajuntaments del PP, amb punts de vista i propostes que podien convergir en una sola i única moció transaccionada.

 L'Assemblea va donar llum verda a aquesta possibilitat en guanyar la votació d'introducció com assumpte extraordinari en l'ordre del dia per a la seva discussió i votació.

Malgrat les admonicions i amenaces velades del president Parra als alcaldes presents a l'Assemblea i el seu filibusterisme administratiu al prolongar eternament les seves intervencions buscant l'abandonament dels assistents amb dret a vot, el resultat va ser negatiu a les seves tesis i positiu a les pretensions que perseguia la moció:

1.- Sol · licitar a la Generalitat Valenciana la paralització de projecte del macro abocador de Llanera.

2.- Procedir a la paralització cautelar dels projectes.

3.-Procedir a la reversió de la gestió dels ecoparcs als Ajuntaments que ho sol · licitin.

4.- Instar a la subcomissió de govern a la revisió de costos imputats per rebaixar la taxa.

5.-  Donar compte de tot això als Ajuntaments consorciats.
 

En acabar l'assemblea, el secretari general de la Comarca del PSPV ha manifestat la seva satisfacció pel desenvolupament de la mateixa, per la coordinació política entre la Comissió Executiva Comarcal i els alcaldes socialistes del Consorci i pel consens aconseguit que "ve a demostrar que no estàvem equivocats en 2005 quan vam presentar un sistema de gestió del Consorci, quan de manera reiterada ens hem oposat de manera radical a la construcció del macro abocador de Llanera, quan hem explicat la nostra oposició a les taxes abusives i hem instat els ciutadans a què exercissin el seu dret de recurs o quan hem denunciat les despeses ingents en personal i propaganda política amb càrrec a les butxaques de les persones que ho estan passant molt malament per la crisi econòmica i la desocupació. Avui una part important del PP ha reconegut que les coses es poden fer millor i que el diàleg és fonamental en les solucions dels problemes que afecten directament als ciutadans.

Hem donat una lliçó de coherència i d'acció política al servei de les persones i de la comarca, és suficient per estar contents i continuar treballant ", va declarar.”

3 comentaris:

 1. Als responsables :

  Ens tornaran els diners pagats ????

  ResponElimina
 2. Veig que no hi han responsables !!!

  ResponElimina
 3. El Partit Socialita de Vallada ja va explicar en la reunió informativa celebrada al mes de juliol quines eren les actuacions que s'havien fet respecte de l'oposició a la instal·lació de la planta de residus i la taxa imposada que s'havia cobrat, i les que anaven a fer-se pròximament.

  Pel que fa als diners pagats pels contribuents en la taxa de fem, responent així a la pregunta concreta formulada per aafectat, cal dir que el Partit Socialist ha interposat un recurs judicial contencios administratiu, en l'àmbit de l'Executiva Comarcal del partit, per demanar que s'anul·le la taxa pagada indegudament.

  Cal recalcar que iniciar un procediment contencios administratiu ara ens costa a tots els ciutadans més diners, gràcies a la llei de costes del ministre Gallardón.

  D'altra banda, cal assenyalar també que cada ciutadà que ha pagat la taxa hauria d'interposar un recurs contenciós particular contra eixe acte administratiu. Això no obstant, si els jutjats li donen la raó al Partit Socialista en este litigi, demanarem la nul·litat de la taxa, i la subsegüent devolució, per a tots els ciutadans, de manera general.

  Per últim, tal com lamenta aafectat, sembla que els responsables polítics de la gestió del fem i de l'Ajuntament de Vallada, tots del mateix color i partit polític, declinen, una volta més, donar explicacions i informar el poble de la nova situació i de les consequències que se'n deriven, com ja van fer en l'anterior situació que va conduir a l'establiment de la taxa que tots hem pagat i que no ha servit per a res. I això vulnera i buida de contingut el sistema democràtic i el dret a la informació de la ciutadania.

  ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.