divendres, 1 de desembre de 2017

Els autoconsumidors solars estem d'enhorabona!

Frasses com "defensa de l'autoconsum solar" i "tombar l'impost al Sol" són frasses que per a la majoria de nosaltres, ens diuen més be poc o res, però que per aquells que autoconsumim en la ilegalitat ens donen una gran alegria si les escoltem als mitjanç de comunicació.
No vos preocupeu si no sabeu de què va el tema. El Govern, amb l'ajuda de les grans companyies elèctriques, ja s'han encarregat de que la informació referent a aquesta pràctica siga quasi nula als informatius i sobre tot, s'han encarregat d'omplir de temors i contradiccions tot el que fa referència a l'autoconsum solar.
Consumir directament del Sol i estalviar directament en la factura elèctrica, sense desconectar-nos de la xarxa elèctrica, és una pràctica molt usada... usada fora d'Espanya. Sense anar molt lluny, l'any passat a Alemanya (on la ciutat que més hores de Sol té, té les mateixes hores que la nostra Bilbao) es van instalar 50.000 vivendes amb kits d'autoproducció solar directa. Ací a l'Estat Espanyol, qui decideix fer-ho, es sent "perseguit" i se li intenta posar tota classe de trabes econòmiques i burocràtiques, per a que consumir del Sol, siga una tasca difícil... al país del Sol senyores i senyors! Per això, un altíssim percentatge de la gent que decideix autoconsumir, ho fa de manera "ilegal i clandestina".
Per entendre fins a quin punt hidroelèctriques i política (portes giratòries) estan relacionades, no més cal saber a quina multa s'enfronta una central nuclear si té un escap nuclear (multes de fins a 30 milions d'euros) i una empresa o comunitat qualsevol que decideix autoconsumir del Sol sense passar per caixa (multes de fins a 60 milions d'euros!!!).


Doncs be, aquest dimarts passat, a Brusseles, definitivament es va blindar l'autoconsum solar, definint-lo quasi com un dret de tot ciutadà. El dret que tenim tots de consumir l'electricitat que nosaltres mateixa produïm, sense trabes, sense multes, sense cap tipus de legalització burocràtica innecessària i intimidatòria. A més a més, s'ha aprovat un informe on es demana que al menys el 35% de l'energia produïda durant el 2030 siga d'origen renovable.
És un gran pas, però  no suficient per detindre el Canvi Climàtic. Caldrà esperar a les pròximes eleccions al menys (2019), i sobre tot, a vore com es materialitzen aquestos objectius en la futura Llei sobre el Canvi Climàtic i la Transició energètica.


Si voleu informació sobre el tema, sols heu de preguntar i vos informaré al respecte.


Link a la notícia:
Altres links que vos poden interessar:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.